Binnen de studierichting Infrastructuur worden zowel bouwkundigen als civiel-technici opgeleid.
In de bouwkunde gaat het vooral om construeren, onderhoud, restauratie, renovatie en beheer van gebouwen, zowel nieuwbouw als bestaand. Civiel-technici zijn betrokken bij projecten die we in Suriname dagelijks om ons heen zien zoals wegen, bruggen, ontwateringswegen, vaarwegen, dijken, sluizen, rioleringen en waterzuiveringsinstallaties. Het gaat hierbij veelal om het creëren en onderhouden van een goede infrastructuur.
De studie is zeker niet eenvoudig, er wordt een vrij groot beroep gedaan op de zelfwerkzaamheid en het eigen initiatief van de studenten. Deze moeite wordt ruimschoots beloond door een veelzijdige studie met kansen op een interessante beroepspraktijk in het bedrijfsleven of bij de overheid.
Voor mogelijkheden van de afgestudeerde op de arbeidsmarkt en een uitgebreidere beschrijving van deze studierichting verwijzen wij naar de studiegids. De leerinhoud van de vakken vindt men terug in het "Leerplan Infrastructuur in modulevorm".
Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.