Elektrotechniek is een algemeen georiënteerde opleiding met een brede basis.
De studierichting Elektrotechniek leidt de student op tot een breed georiënteerde elektrotechnicus. Dit betekent, dat behalve aan een stevig pakket technische modulen, ook aandacht wordt besteed aan zaken als bedrijfskunde, moderne talen en communicatieve vaardigheden. Toepassingen van elektrotechniek vindt men in bijna elke werk-, woon- of leefsituatie terug. Daarom zijn er vele beroepen binnen dit vakgebied te onderscheiden. Gezien deze grote verscheidenheid heeft het PTC in de studierichting Elektrotechniek vanaf het vierde studiejaar twee afstudeerrichtingen, namelijk Energietechniek en Informatietechniek.
Energietechniek In de energietechniek houdt men zich bezig met de elektrische energie (opwekking, transport, distributie en omzetting naar mechanische energie). Belangrijke onderdelen binnen de opleiding zijn installatietechniek, (vermogens)elektronica en elektriciteitsvoorziening.
Informatietechniek In de informatietechniek gaat het vooral om het bewerken van analoge en/of digitale signalen en het aanpassen hiervan aan de eisen voor transport via verschillende media (koper, glasvezel, draadloos). Het doorschakelen van dergelijke signalen naar de verschillende bestemmingen door middel van centrales hoort hier ook bij. Speciale aandacht wordt besteed aan telecommunicatie, datacommunicatie, digitale elektronica en systematisch ontwerpen.
Een uitgebreidere omschrijving van deze studierichting en specialisaties zijn terug te vinden in de studiegids van het Polytechnic College. Voor de leerinhouden kan men het "Leerplan Elektrotechniek in modulevorm" inzien.
Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.